Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2007 16:58

У Китаї все-таки знесли будинок непокірної старенької

За рішенням влади міста Чунцин на південному заході Китаю будівельники знесли будинок місцевої мешканки, яка відмовилася добровільно підкорятися ухвалі суду.



 
Раніше робочі вирили котлован навколо будинку У Пін і їй довелося переселитися з нього. На місці будинку передбачається будівництво житлового комплексу.

При зносі ніхто з членів сім'ї не постраждав, розповіла китаянка кореспондентам. У Пін, яку місцеві ЗМІ називають "упертим цвяхом", відмовилася коментувати подію.

Як нагадує агентство, китаянка, на відміну від власників інших 280 знесених будинків на місці будівництва, відмовилася від запропонованої компенсації. Потім У Пін подала позов до суду, зажадавши побудувати їй новий будинок в тому ж районі. Судовий розгляд тривав майже три роки.

Рішення про знос будинку було ухвалене до набуття чинності закону, що забороняє претендувати на приватну власність громадян, отриману законним шляхом. Документ розроблявся 13 років і вступить в дію лише в жовтні 2007 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї все-таки знесли будинок непокірної старенької». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути