пʼятниця, 30 квітня 2010 18:52

У Китаї відкрилася найдорожча виставка за всю історію

У Китаї відкрилася найдорожча виставка за всю історію

Сьогодні, 30 квітня, голова КНР Ху Цзіньтао оголосив про відкриття Всесвітньої універсальної виставки ЕКСПО-2010 у Шанхаї.

"Я оголошую ЕКСПО-2010 у Шанхаї відкритою", - лаконічно оголосив китайський лідер на урочистій церемонії в Культурному центрі ЕКСПО, де зібралися більше 8 тисяч чоловік.

Офіційна частина свята розпочалася з вітальної пісні про ЕКСПО-2010 китайською, у виконанні популярного за кордоном актора Джекі Чана, підняття національного прапора КНР і парадом прапорів країн-учасниць.

Виставка проходить під девізом "Краще місто, краще життя". У ній беруть участь понад 200 країн і міжнародних організацій. Втім, лише 49 учасниць самостійно побудували до ЕКСПО національні павільйони.

Як зазначив на початку церемонії віце-прем'єр КНР, голова Оргкомітету ЕКСПО-2010 у Шанхаї Ван Цишань, "вперше за всю 159-річну історію виставки вона пройде в країні, що розвивається, в Китаї". Очікується, що за шість місяців роботи виставки її відвідають понад 70 мільйонів гостей. На підготовку виставки Китай витратив $4,2 млрд, що вдвічі більше, ніж на проведення Олімпіади у Пекіні.

Раніше спеціально для участі в церемонії відкриття в Шанхай прибули президент Франції Ніколя Саркозі з дружиною, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, президент Вірменії, Мальти і представники інших країн.

Напередодні відкриття ЕКСПО-2010 китайська влада скасувала обмеження на в'їзд в країну хворих на СНІД або ВІЛ-інфікованих іноземців. Це дозволить Піднебесної прийняти більше туристів і поліпшити імідж у світі.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Китаї відкрилася найдорожча виставка за всю історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути