Ексклюзиви
пʼятниця, 06 червня 2008 10:03

У Китаї стався витік хімічних речовин

У китайській провінції Хейлунцзян, на кордоні з Росією, стався масштабний витік хімічних речовин. Загинули щонайменше три людини.

Місцева влада не повідомляє, яка саме хімічна сполука потрапила в довкілля. Не розкриваються і причини інциденту.

Це вже не перша подібна технокатастрфа в Китаї, поблизу російського кордону - 13 листопада 2005 року в китайську річку Сунгарі, що впадає в Амур, вилилося понад 100 тонн бензолу і його похідних. В результаті майже на тиждень було припинено водопостачання в адміністративному центрі провінції Хейлунцзян - багатомільйонному місті Харбін.

Щоб не допустити повторення подібних інцидентів, влада КНР включили екологічний захист Сунгарі до пріоритетних завдань природоохоронної діяльності на 11 п"ятирічку (2006-2010 років). На берегах цієї річки живе близько 62 мільйонів чоловік, діє понад 2 тисячі промислових підприємств.

Останнім часом також ходять чутки про витік радіації і наслідки землетрусу загалом для військових ядерних об"єктів, які розташовані в китайській провінції Сичуань. Проте офіційних коментарів із цього приводу немає.

У місті Шеньфан (провінція Сичуань) внаслідок сильних підземних поштовхів буквально вибухнули два хімічні заводи, поховавши під своїми уламками сотні робітників. Стався витік понад 80 тонн рідкого аміаку, близько 6 тисяч жителів довколишніх кварталів евакуйовано, пожежні частини почали дезактивацію, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї стався витік хімічних речовин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути