вівторок, 07 травня 2013 14:39

У Кіровограді двох лікарів піймали на хабарі

У Кіровограді двох лікарів піймали на хабарі

Двох лікарів міжрайонної медико-соціальної комісії №1 Кіровоградського обласного бюро визнано винними у вимаганні та отриманні 10 тис. грн. хабара від хворого чоловіка.

"Інвалід другої групи звернувся до членів вказаної комісії з приводу підтвердження його безстрокової інвалідності. Проте лікарі сказали інваліду, що без тяганини розглянути його питання можливо лише за 10 тис. грн. Інвалід погодився, але про факт вимагання хабара повідомив правоохоронні органи. На вимогу лікарів вказана сума була їм передана до початку засідання медико-соціальної комісії. А після його завершення хабарників "на гарячому" затримали правоохоронці. Під час проведення слідчого огляду у медиків були вилучені помічені банкноти", - розповіла 33-річна Наталія Алексєєнко з обласної прокуратури.

Голову та одного із членів зазначеної комісії Кіровський районний суд визнав винними у скоєні злочинів, передбачених ч.2 ст. 368 (одержання хабара) і засуджено до 5 років позбавлення волі. Але один із засуджених є інвалідом ІІ групи і має поважний вік, а в другого дружина інвалід дитинства та на його утриманні перебуває малолітня дитина. Тому суд звільнив їх від відбування призначеного покарання з трирічним іспитовим строком та позбавив обох медиків права обіймати посади в органах МСЕК на три роки.

Зараз ви читаєте новину «У Кіровограді двох лікарів піймали на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути