пʼятниця, 02 липня 2010 12:27

У Киргизії розпустили парламент, кабмін і скасували Конституційний суд

У Киргизії розпустили парламент, кабмін і скасували Конституційний суд

Центрвиборчком Киргизії в п'ятницю прийняв постанову про дострокове припинення повноважень депутатів Жогорку Кенеша (однопалатного парламенту Киргизії) четвертого скликання. Тимчасовий уряд своїм декретом також розпустив кабінет міністрів і скасував Конституційний суд.

Центрвиборчком виніс своє рішення на підставі нової конституції, яка була прийнята на референдумі.

Раніше Голова голова Центральної виборчої комісії з проведення виборів і референдумів у республіці заявив, що голова тимчасового уряду Киргизії Роза Отунбаєва офіційно затверджена на посаді президента перехідного періоду, а в республіці прийнята нова конституція.

Нагадаємо, 27 червня у Киргизії пройшов всенародний референдум з ухвалення нової конституції і висловлення довірі Тимчасовому уряду. Понад 90% виборців, які взяли участь у голосуванні на референдумі, погодилися з наданням Отунбаєвій повноваження президента перехідного періоду до 2012 року.

Згідно схваленої населенням конституцією, практично вся повнота державної влади переходить до парламенту. Саме законодавчий орган, що складається з 120 депутатів, сформований за партійними списками, буде призначати прем'єр-міністра і уряд.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії розпустили парламент, кабмін і скасували Конституційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути