четвер, 29 грудня 2011 21:42

У київському кафе "Купідон" планують акції протесту

У київському кафе "Купідон" планують акції протесту

У культовій для столичної богеми кнайпі "Купідон" тусуються митці, журналісти й політичні радикали. Тут задумують виставки, малюють, планують акції протесту.

"Із часу появи FEMEN збиралися в різних кав'ярнях. Але вони були не дуже презентабельні, тому про інтерв'ю домовлялися в "Купідоні". А після нашого торішнього прориву на виборчу дільницю, де голосував Янукович, до нас підійшов Федір, власник "Купідона". Каже: "Давайте ви тут будете постійно тусуватися". За місяць зробили "профспілковий стенд" із фотографіями акцій та вирізками з журналів. Установили поштову скриньку FEMEN. Як постійні клієнти маємо знижку. Тепер тут наш штаб. Приходять і підсадні міліціонери, й агенти СБУ. Сяде за сусідній столик, підслуховує – вдає, що газету читає. За півгодини й сторінку не перегорне", - розказала лідер організації FEMEN Анна Гуцул.

На початку 2000-х у цьому кафе постійно відпочивала письменники Світлана Поваляєва, Олесь Ульяненко.

"Це місце схоже на кафе в Цюриху, зразка 1916 року, коли Ленін із товаришами по партії планував революцію у тамтешніх кав'ярнях, - розповів журналіст Артем Скоропадський. - Нині буває: дружки-діячі за пивом планують акції протесту, а за кілька днів це вже показують по телевізору. Під час підприємницького Майдану ми з організаторами бігали сюди грітися. Звідси ж писав репортажі про Майдан, а ночувати ходив в намети. Позаторік підсідаю за столик до колеги. Із ним ще двоє. Один у пошитому на замовлення костюмі, краватці. А другий – подертий, страшний, аж хочеться милостиню подати. Той, що в костюмі, виявився кореспондентом радіо "Свобода". Він щойно повернувся з Казахстану, почав розповідати про Середню Азію. Голодранець мовчав. А коли зайшла тема за літературу, каже: "Коли Кучма вручав мені Шевченківську премію..." Я шокований: "Яку премію?" – "Ну, літературну. Я – письменник Олесь Ульяненко".

 

Прочитати про історію та сучасний побут "Купідона" детальніше можна у журналі "Країна" № 50 (103) за 30 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «У київському кафе "Купідон" планують акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути