Ексклюзиви
субота, 18 вересня 2010 10:42

У Каневі зник 6-метровий пам"ятник Леніну

У Каневі зник 6-метровий пам"ятник Леніну
Кілька днів тому у Каневі з місцевої школи-інтернату зник бронзовий пам"ятник Леніну.

Депутати міської ради звернулися до міліції. Його знайшли на території одного з приватних дворів міста.

За словами начальника райвідділу міліції Олександра Биха, якому депутати доручили розслідування, демонтувати пам"ятник попросила місцевого жителя директор школи-інтернату Любов Полонська. Вона пояснила, що Ленін не був на балансі школи. На демонтаж монументу, запевнила Любов Полонська, в неї є відповідний документ з вищої інстанції обласного центру. Який отримала ще торік. А за роботу, сказала, платити не буду, забирай пам"ятник. Висота Леніна сягає двох метрів, разом з постаментом — шість. Пам"ятник не пошкоджений.

Поговорити з Любов"ю Полонською не вдалося. Одна із працівниць школи-інтернату пояснила, що директорка вже кілька днів лежить у неврології.

"Таке роздувають з цього, - розповіла Gazeta.ua телефоном жінка. - Про це будете говорити з директором. Любов Василівна буде в лікарні ще днів десять. Лікарі спілкуватися з нею забороняють".

Правоохоронці кажуть, що пам"ятник Леніну є власністю міськради. Зібрані матеріали про пропажу монумента передано в міську прокуратуру. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Рік тому інший пам"ятник Леніну в центрі міста розбили невідомі. Місцеві комуністи реставрували його за свої гроші й встановили на Соборній площі.

Нагадаємо, депутати Ужгородської міськради 27 серпня на черговій сесії одноголосно ухвалили рішення безкоштовно передати демонтований у 1991 році бронзовий пам"ятник Леніну на потреби Мукачівської греко-католицької єпархії.

Як розповів депутат Павло Федака, депутати зробили доброчинний жест для місцевих віруючих, які мають намір увіковічити у бронзі іншу постать — єпископа Андрія Бачинського.

Зараз ви читаєте новину «У Каневі зник 6-метровий пам"ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути