вівторок, 06 липня 2010 18:35

У Івано-Франківську незадоволені будівництвом багатоповерхівки для СБУ

У Івано-Франківську незадоволені будівництвом багатоповерхівки для СБУ

Мешканці обласного центру Прикарпаття на вулиці Чорновола, 65 виступають проти зведення багатоповерхівки в історичній частині міста.

Будівельна фірма ТзОВ "МЖК Експрес-24" погодила план на зведення п"ятиповерхівки для працівників СБУ в області. Зараз добудовують сьомий поверх.

Чотири роки тому був виданий дозвіл виконкомом Івано-Франківської міської ради на проектно-пошукові роботи. Мешканці сусідніх будинків уклали з будівельною фірмою угоду про те, що ті будуватимуть споруду без примикання до п"ятиповерхівок і не забудовуватимуть дворову арку.

Згодом виконком розглядає повторне звернення управління СБУ і без відома мешканців дозволяє будувати дев"ятиповерхівку.

"Ділянка належить обласному управлінню СБУ в Івано-Франківську. Будівництво законне, маємо усі дозволи, - сказав директор будівельної фірми Олекса Салига. - Управління виступає замовником, ми лиш хочемо виконати обов"язки перед інвестором".

Майже чверть квартир у новобудові віддадуть працівникам СБУ.

Забудовники пропонували мешканцям п"ятиповерхівок за свій кошт провести індивідуальне опалення, відремонтувати під"їзди. Поки люди відмовляються.

Жителі будинку на Чорновола, 65 також обурені, що їм доведеться ділити свій двір з новими сусідами. Вони просять завершити будову сьомим поверхом. Проте забудовник не йде на компроміс.

Люди звернулись із скаргою до губернатора Михайла Вишиванюка та міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса. Останній у тісних політичних зв"язках із засновниками будівельної фірми, обоє є членами УНП.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Івано-Франківську незадоволені будівництвом багатоповерхівки для СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути