пʼятниця, 18 липня 2008 11:55

У Ірані сподіваються на конструктивний характер переговорів по атому

Секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Саїд Джалілі розраховує на конструктивний характер переговорів з іранської ядерної проблеми з Верховним представником ЄС по зовнішній політиці і безпеці Хавьером Соланой, що відбудуться 19 липня.

"Якщо буде проявлений конструктивний підхід, і сторони утримаються від колишніх помилок, переговори обов"язково будуть конструктивними", - заявив журналістам Джалілі перед відльотом до Швейцарії.

Секретар ВРНБ Ірану також вказав, що на майбутніх переговорах він має намір обговорити іранський пакет пропозицій із врегулювання глобальних міжнародних проблем, а також формат продовження переговорів за ядерною програмою ІРІ.

США і низка інших країн підозрюють Іран в розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Іранське керівництво ці звинувачення відкидає, заявляючи, що його ядерна програма направлена виключно на задоволення енергетичних потреб країни.

Хавьер Солану 14 червня в Тегерані передав іранському керівництву оновлений "пакет стимулів" "шістки" за рішенням ядерної проблеми Ірану. Ці пропозиції мають стимулювати ухвалення Тегераном рішення про введення мораторію на збагачення. Але раніше, відповідно до вимоги "шістки", Іран повинен припинити збагачення урану на час переговорів з "пакету стимулів", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Ірані сподіваються на конструктивний характер переговорів по атому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути