середа, 23 квітня 2008 18:20

У інтернеті опублікований список "ворогів Росії"

На одному з націоналістичних сайтів з"явився список незалежних експертів і співробітників правоохоронних органів РФ, пов"язаних з протидією ксенофобії і міжнаціональній нетерпимості. Про це повідомив директор Московського бюро з прав людини (МБПЛ) Олександр Брод. Його ім"я також фігурує в списку. "Поява такого списку турбує. Ми готуємо звернення в правоохоронні органи", - сказав Олександр Брод.

На сайті в розділі "Жертви великої політики" вказані імена і прізвища правозахисників, дослідників і співробітників правоохоронних органів, їх домашні адреси, паспортні дані, ІНН і місця роботи. За словами Олександра Брода, люди, що фігурують в списку, "дуже схвильовані, оскільки побоюються насильства, враховуючи, що цього року націонали просто розперезалися". Правозахисник не виключає, що автори сайту узяли опубліковані відомості з баз даних правоохоронних органів.

У минулому правозахисники вже зверталися в прокуратуру і міліцію у зв"язку з появою на радикальних сайтах інших списків "ворогів", але їм відповідали, що немає техніки, щоб встановити авторів матеріалів. "Хоча незалежні експерти говорять, що за бажання все можна знайти. Виходить, що правоохоронним органам просто не вистачає волі", - сказав Олександр Брод.

Він повідомив, що в російському сегменті мережі зараз діє близько 800 радикально-націоналістичних сайтів. За даними МБПЛ, в Росії нараховується близько 70 тисяч скінхедів і інших активістів радикально-націоналістичних організацій.

На сайті вказані прізвища, адреси і телефони тих, кого його творці зарахували до "ворогів". У цьому списку:
- вся військова колегія Верховного суду РФ, що двічі відміняла виправдувальний вердикт суду присяжних у справі Ульмана, зі всіма домашніми адресами і телефонами;
- дані на прокурора Карелії Володимира Панасенко і голову МВС Карелії генерал-майора Міхайлова;
- дані на членів Московської Групи Хельсінкі і "Бюро з прав людини";
- дані на членів демократичною партія "Яблуко";
- дані на правозахисників Олександра Брода, Антуана Аракеляна, Валерію Новодворськую, Володимира Линдріка
- дані на оглядача "Московського Комсомольця" Марка Дейча, журналіста Аллу Гербер
- дані на політолога Володимира Ілюшенка

Багато даних на людей з цього списку вже застаріли, деякі з перерахованих персон вже не працюють у вказаних місцях, передає Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У інтернеті опублікований список "ворогів Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути