Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 15:25

У інтернет викладена база даних про загиблих у війні радянських воїнів

Міністерство оборони Російської Федерації закінчило створення і виклало в інтернет узагальнену електронну базу даних - ОБД "Меморіал" - радянських воїнів, загиблих і зниклих без вести в роки Великої Вітчизняної війни і в післявоєнний період.

Як наголошується, основна мета проекту - дати можливість мільйонам громадян встановити долю або знайти інформацію про загиблих або зниклих без вести рідних і близьких, а також визначити місце їхнього поховання.

Для створення бази даних було відскановано близько 9,8 мільйонів листів архівних документів і понад 30 тисяч паспортів військових поховань.

В рамках проекту були зібрані дані по 18,9 мільйонам персоналій, інформація про 17,19 мільйонів вже завантажена в електронну базу даних.

Основними джерелами інформації стали фонд справ "Донесення бойових частин про безповоротні втрати" і картотека обліку радянських військовополонених ВАСт (сьогодні має назву "Німецька служба"), що зберігаються в Центральному архіві міністерства оборони, а також документи фонду "Паспорта поховань" з Військово-меморіального центру ВС РФ, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У інтернет викладена база даних про загиблих у війні радянських воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути