середа, 26 грудня 2007 08:33

У Індонезії число жертв пташиного грипу наближається до ста

 В Індонезії у передмісті столиці країни Джакарти напередодні померла молода жінка - чергова жертва пташиного грипу. Лабораторні аналізи підтвердили, що причиною смерті став вірус H5N1. На думку медиків, причиною інфекції могла стати курка, яку жінка купила на базарі незадовго до того, як захворіла, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на міністерство охорони здоров"я Індонезії.

Після нового випадку число загиблих від пташиного грипу в Індонезії досягло 94 осіб. Ця країна займає перше місце у світі по числу летальних результатів від небезпечного для людини різновиду пташиного грипу. Близько половини смертей від нього у світі припадає на Індонезію.

Учені побоюються, що якщо вірус пташиного грипу мутуватиме і отримає здатність передаватися від людини до людини, виникне усесвітня пандемія, жертвами якої можуть стати мільйони людей. Індонезія, країна з населенням 220 млн осіб, багато жителів якої розводять птахів  вдома, може стати одним з розсадників захворювання.

Нагадаємо, що останніми тижнями виявлені випадки зараження людини вірусом пташиного грипу H5N1 ще в двох країнах - у М"янмі і Пакистані.

Серед свійських птахів нові спалахи грипу H5N1 виявлені у Росії, Польщі, В"єтнамі, Саудівській Аравії і Германії. Проведені дослідження підтвердили, що причиною двох спалахів у Беніні на початку грудня був вірус грипу H5N1. Серед диких птахів грип H5N1 виявлений у Саудівській Аравії і Гонконгу.

Зараз ви читаєте новину «У Індонезії число жертв пташиного грипу наближається до ста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути