понеділок, 24 березня 2008 19:02

У Харкові вийшла енциклопедія сексу для незрячих

У Харкові вийшла унікальна аудіокнига Тобі вирішувати! для незрячих людей. Серед її тем - секс, СНІД, небажана вагітність - те, що більше всього, на думку творців, хвилює молодь.

Автором і режисером звукової книги виступив незрячий радіожурналіст Володимир Носков. Ідея створити такий лікнеп виникла, за його словами, через відсутність інформації. Він відзначив, що навіть в Інтернеті знайти її вкрай важко.

"Якщо вводиш поєднання інвалід, то означає, що інваліди і збоченці йдуть на одному семантичному ланцюжку, чому так виходить?", - сказав Шкарпеток.

Аудіорозповідь про інтимну сторону життя, озвучена чоловічим і жіночим голосами, триває близько години.

За словами випускників школи-гімназії для сліпих, Ганни Самохвалової і Дмитра Танасійчука, матеріал цікавий, проте нічого нового для себе вони не знайшли. Найбільшою проблемою для таких, як самі, молоді люди вважають психологічну непідготовленість до інтимних відносин.

"Я думаю, що сліпі люди комплексують, вони не розкриваються так, як зрячі, це найбільша проблема контингенту людей, яких я представляю", - відзначив Танасійчук.

Вчителі і батьки незрячих дітей раді появі диска. На їхню думку, тепер лекції на теми СНІДУ, методів контрацепції і небажаної вагітності відбуватимуться більш розкуто.

Аудіокнига Тобі вирішувати! розійшлася тиражем 2 000 екземплярів. Серед планів харків"ян - новий проект - озвучена для незрячих Камасутра, повідомляє Новий канал.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові вийшла енциклопедія сексу для незрячих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути