четвер, 10 травня 2012 20:42

У Харкові туристам "Євро" розповідатимуть про війну і кататимуть на старому трамваї

У Харкові туристам "Євро" розповідатимуть про війну і кататимуть на старому трамваї
За словами Юлії Згурської, під час одного з турів приїжджі зможуть відвідати міські пивоварні й взяти участь у дегустації пива. Фото: Анатолій Бабак

Під час чемпіонату Європи з футболу гостям Харкова пропонуватимуть різні екскурсії містом, одна з яких присвячена Другій світовій війні.

Про це розповіла на прес-конференції Юлія Згурська, заступник начальника відділу розвитку туристської інфраструктури й іміджевих проектів Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міськради.

Туристам у Харкові пропонуватимуть кілька екскурсійних турів для ознайомлення та пізнання міста. Це будуть 3-4-годинні, денні або дводенні екскурсії. Один із турів називатиметься "Дух старовини", в рамках якого центральною частиною міста курсуватиме трамвай 50-х років.

"Це доволі цікавий такий трамвай. Я сама неодноразово возила ним іноземців і всі вони були просто в захваті. Тому зі 100% гарантією можу сказати, що цей тур користуватиметься значною популярністю в туристів під час Євро-2012", – запевнила Згурська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пивом, кавою та смаколиками підкорюватиме Львів туристів на Євро-2012

Вона також додала, що туристам також пропонуватимуть екскурсії великими підприємствами, заводами та фабриками. А ще можна буде за містом політати на повітряній кулі або дельтаплані, аби побачити Харків із висоти пташиного польоту. Один із турів називатиметься "Пиво, будь ласка", коли приїжджі зможуть відвідати міські пивоварні й взяти участь у дегустації пива.

Під час туру "Друга світова війна" гостям Харкова показуватимуть музеї, пам'ятні місця, обеліски та військову техніку часів війни.

"Ми вирішили цей тур також внести до переліку, оскільки в місті дійсно є значна кількість таких місць, які приїжджі, можливо, захочуть відвідати. Сподіваємося, що це буде цікаво не тільки для старшого покоління, а й для молодих людей. Зараз ми в Харкові проводимо цей тур для школярів міста", – зазначила посадовець.

За словами Згурської, під час "Євро" будуть також сімейні пропозиції, що розраховані на два дні. У рамках таких турів передбачені різні романтичні екскурсії для закоханих пар, а також дитячі заходи для родин із малечою.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові туристам "Євро" розповідатимуть про війну і кататимуть на старому трамваї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути