четвер, 16 квітня 2009 14:40

У Харкові мати прив"язувала сина до батареї

У Харкові мати прив"язувала сина до батареї

У Харкові мати прив"язувала власну дитину до батареї, а сама надовго йшла з дому, залишаючи п"ятирічному сину лише тарілку з водою. Хлопчику таки вдалося втекти.

Зазвичай мотузок був коротким, проте цього разу малий зміг дотягтися до столу, де лежав посуд, і дістати ніж.

Покинуту напризволяще дитину – урятували сусіди

Після випадкового звільнення, хлопчик виліз через вікно надвір. Покинуту напризволяще дитину – урятували сусіди.

"Він сам вийшов на вулицю, була вже десь дев"ята година ночі. Діти стали розходитися додому, він сам залишився. Ми зателефонували до міліції. Коли стали його закутувати – холодно ж було – глянули, ав нього на ніжках шнурки", - розповідає сусідка Людмила Кас"яненко.

Оперативникам маленький Ігор розповів, що мати постійно пиячила, часто його била та завжди прив"язувала, коли йшла з дому.

"Особу матері було встановлено. На момент затримання жінка перебувала у стані алкогольного сп"яніння. За цим фактом було зібрано необхідний матеріал. Дитина була поміщена в притулок для неповнолітніх", - розповів керівник кримінальної міліції Червонозаводського РВ Олег Геращенко.

Матір Ігоря найімовірніше позбавлять батьківських прав. Імовірно – судитимуть за знущання. Дитина ж поки що перебуватиме у притулку.

На жаль, такі випадки в Україні не поодинокі. Недавно на Хмельниччині правоохоронці викрили "сімейного деспота", який катував та знущався зі своїх чотирьох дітей протягом семи років.

Чоловік постійно бив дітей, гасив недопалки об їх тіла. Заради забави, садив їх у відро, і опускав до колодязю. А коли хотів покарати дружину, примушував дітей бити матір по голові металевим совком.

Як повідомлялося раніше, на Запоріжжі місцева жителька викинула на смітник свою півторарічну дитину. Вона заявила, що винесла сина на смітник, щоб таким чином позбавитися його, бо дитина "заважала її особистому життю".

Ще раніше на Черкащині мати-алкоголічка заморила голодом власну чотиримісячну дитину. Дефіцит ваги новонародженою складав 33 відсотки.

Одразу після смерті немовляти, відносно матері порушили кримінальну справу. Жінку засудили до чотирьох років позбавлення волі. Проте, оскільки у неї є ще одна неповнолітня дитина, вирок пом"якшили - присудили два роки умовно.

На Сумщині до лікарні потрапили троє дітлахів, котрих морили голодом та не випускали на вулицю власні батьки.

Діагнози трирічного хлопчика та двох його сестер однакові – рахіт та гіпотрофія, тобто маса тіла дійшла до критичної межі. Втім, цих дітей вдалося врятувати, наразі їх повертають до життя місцеві лікарі.

За матеріалами ТСН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Харкові мати прив"язувала сина до батареї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути