Ексклюзиви
вівторок, 22 серпня 2006 12:21

У Гвінеї захопили танкер з 19 росіянами на борту

Російський танкер "Лучегорськ" захопили в Гвінеї озброєні люди. На борту танкера знаходяться 19 громадян Російської Федерації, а також один громадянин Китаю і перекладач. Про це, повідомив начальник відділу безпеки мореплавання Приморського морського пароплавства Володимир Пестельов.

За його словами, на борт "Лучегорська" піднялися 10 чоловіків у чорній формі національних морських сил Республіки Гвінея. Вони заявили капітанові, що танкер порушив кордони економічної зони С"єрра-Леоне.

Захоплювачі зажадали від капітана $20 тис., проте переконавшись, що він може дати їм лише $7 тис., заблокували вузол зв"язку "Лучегорська" і, погрожуючи зброєю, примусили екіпаж узяти курс у гвінейський порт Конакрі.

За словами Пестельова, звинувачення капітанові "Лучегорська" в порушенні кордонів економічної зони висунули офіційно. Капітан російського судна заперечив факт порушення, - додав він.

- На танкері вилучили судновий журнал і паспорти членів екіпажа. Зв"язок з танкером "Лучегорськ" тільки односторонній - на передачу повідомлень. Інформацію передають по мобільному телефону, - повідомив Пестельов.

"Лучегорск" займається постачанням паливом судів, що працюють в економічній зоні С"єрра-Леоне, - на цей вид діяльності у капітана судна є офіційний дозвіл, всі документи у членів екіпажа також у порядку.

Танкер "Лучегорськ" належить Приморському морському пароплавству і приписаний до порту Знахідка. На даний час його відданий у фрахт швейцарської компанії "Аддах". За словами Пестельова, фрахтувальник вже найняв охорону судна в порту Конакрі. Туди ж прибув російський консул, який з"ясовує, чи було затримання "Лучегорська" законним, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Гвінеї захопили танкер з 19 росіянами на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути