середа, 30 вересня 2009 11:41

У Гвінеї при розгоні мітингу опозиції загинуло понад 200 людей

У Гвінеї при розгоні мітингу опозиції загинуло понад 200 людей
Число загиблих при розгоні мирного мітингу опозиції в гвінейській столиці Конакрі, по учасникам якого військові відкрили вогонь, перевищило 200 осіб.

Про це заявили представники гвінейської опозиції. За даними правозахисників, загинули 157 осіб, поранено близько 1,25 тис. осіб. Дії гвінейської влади засудили США, ЄС та ООН.

Як повідомлялося, 28 вересня декілька тисяч осіб зібралися біля стадіону в Конакрі, щоб висловити невдоволення політикою діючого уряду і наміром лідера Муси Дадіси Камара, що перебуває при владі військової хунти , висунути свою кандидатуру на президентських виборах в січні 2010 року.

Поліція спробувала перешкодити проведенню маніфестації, однак опозиціонери відтіснили поліцейських і прорвалися на територію спортивної арени. Після цього правоохоронці застосували сльозогінний газ і відкрили стрілянину бойовими патронами. Кілька десятків учасників акції були заарештовані.

Заворушення в Гвінеї стали наслідками політичної кризи. Лідер правлячої військової хунти Муса Дадіс Камара, що прийшов до влади в грудні 2008 року в результаті державного перевороту на обіцянках змін, не виправдав сподівань жителів країни.

Опоненти звинувачують його в недалекоглядній економічній політиці, зокрема, нападках на видобувні компанії, що, на думку опозиції, загрожує підірвати економіку країни, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Гвінеї при розгоні мітингу опозиції загинуло понад 200 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути