Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 11:14

У грузинів пропав зв"язок із зовнішнім світом

У грузинів пропав зв"язок із зовнішнім світом
Велика частина Тбілісі увечері в середу залишилася без повноцінного інтернет-зв"язку - провідний провайдер "Caucasus Оnline" повідомив про глобальні перебої в роботі мережі.

Абоненти мають можливість повільно, але все-таки користуватися поштовими програмами, і входом в грузинську доменну зону, але вихід на закордонні сайти і робота зі skype заблоковані.

Провідний провайдер Caucasus Online контролює майже дві третини грузинського ринку забезпечення доступу до інтернету.

На телефоні "гарячої лінії" Інтернет-провайдера ввімкнений автовідповідач, який повідомляє, що компанія приносить свої вибачення за перебої, викликані глобальним пошкодженням системи, і обіцяє налагодити систему найближчим часом.

Коментар керівництва компанії на даний момент не вдалося отримати - на дзвінки реагує тільки автовідповідач "гарячої лінії". Очікується, що представники компанії вранці в четвер дадуть офіційне роз"яснення абонентам про причини перебоїв в мережі.

У Тбілісі вважають, що відключення інтернету може бути пов"язане з запланованою на 9 квітня масштабною акцією грузинської опозиції, що вимагає відставки президента країни Михайла Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше грузинська влада вже обмежувала громадянам доступ в інтернет. Так, під час конфлікту з Росією в Південній Осетії та Абхазії в серпні 2008 року грузинським користувачам заблокували сайти в російській доменній зоні. Тоді влада Грузії пояснила свої дії тим, що російські ЗМІ займаються пропагандою і упереджено освітлюють події конфлікту.

За матеріалами "Новости-Грузия", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У грузинів пропав зв"язок із зовнішнім світом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути