вівторок, 29 жовтня 2019 14:33

У ГПУ призначили нового керівника, який займеться справами Майдану

У ГПУ призначили нового керівника, який займеться справами Майдану
Уніан

Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014-х, у Генпрокуратурі очолив Віктор Мисяк.

Мисяка представили як нового керівника сьогодні вранці. Однак наказ про його призначення поки що не опублікований, передає LB.ua.

Заступником Мисяка призначили Олексія Донського.

Департамент у справах Майдану процесуального керівництва в ГПУ створили 21 жовтня 2019-го. 20 листопада Генеральна прокуратура втрачає функцію слідства.

Раніше справи Майдану розслідувало Управління спеціальних розслідувань, групу слідчих у якому очолював Сергій Горбатюк. 23 жовтня його звільнили. Управління також ліквідують.

Віктор Мисяк працював заступником начальника Департаменту організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях. Також керував п'ятим відділом із розслідування кримінальних проваджень Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ. 2012-го був прокурором Сокальського району Львівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатору штурму Євромайдану скасували арешт

Невдовзі сформують робочу групу, яка братиме участь в аудиті справ щодо злочинів на Майдані. Членами цієї групи будуть також захисники сімей тих, хто загинув під час Революції гідності, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ призначили нового керівника, який займеться справами Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути