Ексклюзиви
субота, 27 серпня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі розповіли про останні невдачі РФ на південному фронті

У Генштабі розповіли про останні невдачі РФ на південному фронті
Ворог вів наступальний бій у напрямку населеного пункту Пречистівка, але успіху не мав і відійшов. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на недопущенні просування українських військ.

Російські окупанти обстрілюють з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Нікополь, Олександрівка, Степова Долина, Кобзарці, Тернівка, Тополине, Андріївка та Лозове, повідомили вранці 27 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"Ворог завдав авіаударів поблизу Великого Артакового, Первомайського та Ольгиного. Силами розвідувальної групи окупанти намагалися вести розвідку в районі Потьомкиного. Росіян виявили та знешкодили", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім оцінив загрозу наступу РФ на Миколаїв

На Новопавлівському напрямку підрозділи противника наявними засобами вогневого ураження продовжували обстріли районів населених пунктів Вугледар, Новомихайлівка та Велика Новосілка. Ворог задіяв авіацію для ударів неподалік Володимирівки. Вів наступальний бій у напрямку населеного пункту Пречистівка, але успіху не мав і відійшов.

"На Запорізькому напрямку фіксували ворожі обстріли територій біля Новополя, Гуляйпільського, Чарівного і Шевченко. Ударів авіації зазнали райони Новополя, Гуляйпільського, Новоданилівки та Ольгівського", – звітує Генштаб.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує виконувати завдання розвідки та блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

Підрозділи українських військових успішно виконують ракетно-артилерійські вогневі завдання і завдають окупантам втрат у ближніх боях. Вчора на Південнобузькому напрямку окупанти обстріляли райони Миколаєва, Кривого Рогу, Лупаревого, Прибузького, Посад-Покровського, Новогригорівки, Партизанського, Червоної Долини, Великого Артакового, Квітневого, Іванівки, Потьомкиного, Трудолюбівки, Благодатного, Таврійського, Первомайського, Широкого і Поляни.

Ударами авіації ворог намагався зруйнувати важливі об'єкти інфраструктури в районах Олександрівки, Лозового та Ольгиного.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі розповіли про останні невдачі РФ на південному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути