Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 15:53

У Франції почався страйк таксистів

У Франції 30 січня почався страйк таксистів, які протестують проти планів уряду лібералізувати ринок послуг таксі, відкривши його для вільної конкуренції, пише LePoint.

В Парижі на площу Республіки до 10 годин ранку з"їхалися, за даними поліції, від 700 до 1000 таксомоторів, майже повністю перекривши рух. Протестуючі таксисти вивісили плакати "Руки геть від мого таксі!" та "Ні лібералізації!".

Маніфестації таксистів пройшли також в Марселі, Ніцці, Ренні, Мюлузі та Страсбурзі. В Тулузі близько 600 таксі на знак протесту створили штучну пробку ("операція равлик"), заблокували вулиці, кільцеву дорогу, а також об"їзні шляхи.

Аналогічні пробки виникли на півночі Франції на трасах A1, A25 і A23 у напрямі Лілля. Вулиці Ліона загатили близько 1300 таксомоторів. Скоро до них мають приєднатися таксисти з департаменту Ізер, Верхня Савойя та Савойя.

Висунутий урядом "план Атталі" передбачає відкрити сектор таксі для конкуренції, а також збільшити кількість таксомоторів. В зв"язку з цим пропонується протягом двох років видавати безкоштовні ліцензії тим, хто подав заявку до кінця 2007 року.

Для підвищення конкуренції уряд також хоче відмінити територіальні обмеження, які зобов"язують таксистів брати пасажирів тільки в певних районах, щоб не відбирати хліб у колег.

Згідно прогнозів авторів реформи, тільки в Парижі і довколишніх регіонах це дозволить збільшити число таксі за два роки з 16 до 60 тисяч. Зі свого боку таксисти побоюються, що новий закон перетворить ринок послуг таксі в "справжні джунглі" і приведе до різкого падіння рівня доходів.

За словами представників профспілки таксистів (FNAT), кожен водій втратить в рік до 5000 тисяч євро. В зв"язку з цим таксисти вимагають, щоб квота на видачу нових ліцензій встановлювалася щорічно відповідно до динаміки економічного розвитку сектора, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Франції почався страйк таксистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути