середа, 19 грудня 2007 20:30

У Фінляндії відкрили академію для ельфів

У Фінляндії відкрився навчальний заклад, у якому охочі зможуть отримати основні знання і навики ельфа. Професія помічника Санта-Клауса робиться все більш запитаною в країні.

Академія ельфів відкрилася в Рованьємі, за 1600 миль (більше 2500 кілометрів) від Північного полюса, вона зможе навчати 2000 чоловік на рік. Вікових обмежень немає. В обов"язки ельфів входить не тільки упаковка подарунків, вони щорічно відповідають на 750 тисяч листів, які приходять Санта-Клаусу.

У Рованьємі і околиці щороку приїжджає близько 500 тисяч туристів, в основному з Франції, Великобританії і Росії. Популярні тут розваги для приїжджих - це сафарі на оленях, прогулянка на криголамі, рибалка. Для всіх цих занять потрібен гід або ельф, - повідомляє "Лента.ру".

Ельфам також доводиться відповідати на різні запитання дітей. За словами представників цієї професії, найбільші складнощі створюють діти, які не вірять у Санта-Клауса.

На думку експертів, однією з причин прийнятого владою рішення розвивати професію ельфа стало безробіття серед жителів даного регіону, яка приблизно в два рази вища, ніж у середньому по Фінляндії, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «У Фінляндії відкрили академію для ельфів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути