Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 12:44

У ЄС планують продовжити робочий тиждень

У ЄС планують продовжити робочий тиждень

Країни Євросоюзу дійшли угоди відносно тривалості робочого тижня, розробивши проект директиви, покликаної переглянути законодавство, що існує в цій галузі. Її обговорили і затвердили міністри, які зібралися в Люксембурзі, з працевлаштування і соціальних питань "двадцяти семи" на чолі з єврокомісаром з соціальної політики Володимиром Шпідлою. Щоб документ набув чинності, його ще повинен схвалити Європарламент. П"ять країн - Іспанія, Бельгія, Греція, Угорщина і Кіпр - закликають парламентаріїв проголосувати "проти".

З 1993 року тривалість робочого тижня в ЄС складає (разом з наднормовими) 48 годин. У 2003-му в текст були внесені деякі зміни (зокрема, були передбачені виключення передбачені для морського транспорту і цивільної авіації).

Узгоджений варіант тексту пропонує дозволити збільшити тривалість робочого тижня з 48-ми до 60 -ти або навіть 65 -ти годин за певних умов. Враховуються в документі і побажання низки країн в тому, що стосується тимчасової зайнятості.

Ще один важливий момент: проект директиви визначає "час чергування", зокрема для працівників медичного сектора. Не дивлячись на дві ухвали європейського суду, в більшості країн ЄС це не виконується. Проект директиви зобов"яже рахувати години чергування як робочі, повідомляє Euronews

Зараз ви читаєте новину «У ЄС планують продовжити робочий тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути