понеділок, 09 лютого 2009 14:50

У Єгипті знайдено "склад мумій"

У Єгипті знайдено "склад мумій"
Єгипетські археологи, що працюють в некрополі Саккара, що за 20 кілометрів на південь від Каїру, виявили шахту, на дні якої лежали 8 мумій в саркофагах. У стінах шахти були видовбані ніші, де перебувало ще 22 забальзамованних тіла. Захі Хавасс, голова Верховної ради за старожитностями, назвав знахідку "складом мумій".

Шахта глибиною 11 метрів розташована в гробниці, датованій приблизно 2500 роком до нашої ери. Для цієї епохи практика поховання мумій в нішах досить рідка, пояснив Абдель Хакім Карар, помічник Хавасса.

Некрополь в Саккарі використовувався, в основному, в епоху Давнього царства (приблизно 2700-2100 роки до нашої ери), але археологи знаходили в ньому і римські поховання.

Розкопки в Саккарі ведуться вже півтора століття. Останнє повідомлення про знахідки в некрополі з"явилося в агентствах на початку січня 2009: в нещодавно відкритій піраміді були виявлені саркофаг і фрагменти мумії, імовірно цариці Сешестет, матері фараона Теті, засновника Шостої династії (24 століття до нашої ери).

За матеріалами The Associated Press.
Зараз ви читаєте новину «У Єгипті знайдено "склад мумій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути