Ексклюзиви
вівторок, 14 вересня 2010 13:37

У Дубаї збудують хмарочос, майже вдвічі вищий за попереднього рекордсмена

У Дубаї збудують хмарочос, майже вдвічі вищий за попереднього рекордсмена

Башта Nakheel в Дубаї, спроектована австралійським бюро Woods Bagot, стане найвищим хмарочосом у світі заввишки 1,4 тисячі метрів, пише РИА "Новости" з посиланням на ресурс Inhabitat.

За даними ресурсу, вежа є частиною багатофункціонального комплексу Nakheel Harbour площею 108 гектарів.

"Башта розділена на чотири відсіки, з отворами між ними, що дозволить знизити навантаження, створювану вітром", - підкреслюється на офіційному сайті бюро Woods Bagot.

За даними Inhabitat, реалізація проекту ще не починалася, і "невідомо, коли почнеться". Будівництво башти може зайняти до 10 років.

На сьогоднішній день найвищою у світі будівлею вважається Burj Dubai висотою понад 800 метрів, що відкрилася 4 січня цього року в Дубаї. Шпиль Burj Dubai видно на відстані 95 кілометрів.

У стінах Burj Dubai побудовано 160 розкішних готельних номерів і номерів люкс. При будівництві Burj Dubai бетон подавався на 605-метрову висоту вертикально через спеціальні насоси, що стало одним із світових рекордів.

Відзначимо, що в Майамі в процесі розробки знаходиться проект "мегахмарочоса", який може виявитися на 147 метрів вище Burj. Відповідно, якщо його побудують раніше Nakheel, він хоча б на час отримає світове лідерство.

Нагадаємо, в Києві збираються будувати Кафедральний собор Воскресіння Христового, який повинен стати найвищим храмом у Європі.

Зараз ви читаєте новину «У Дубаї збудують хмарочос, майже вдвічі вищий за попереднього рекордсмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути