четвер, 16 квітня 2009 14:58

У дружини Лужкова забрали землю в Києві

У дружини Лужкова забрали землю в Києві
Київський апеляційний госпсуд визнав незаконним виділення 90 гектарів землі на столичному масиві Троєщина компанії "Інтеко-буд". Це підприємство входить в російську корпорацію "Інтеко", підконтрольну Олені Батуриній - дружині мера Москви Юрія Лужкова.

На троєщинській ділянці російський девелопер планував побудувати мікрорайон "Московський" площею 200 тисяч квадратних метрів.

Позивачем у справі щодо землі на Троєщині виступила прокуратура Києва, для якої це стало другою судовою справою щодо спірної ділянки. Перший судовий процес прокуратура програла. Рішення про виділення землі в оренду на 5 років було ухвалене ще у 2003 році.

Як повідомили в міській прокуратурі, підставою для подання позову стало порушення Київрадою вимог земельного, природно-заповідного і містобудівного законодавства, оскільки ця ділянка входить до зони пильнованого ландшафту та знаходиться в прибережній захисній смузі ріки Десенка, де забороняється будь-яке будівництво.

Крім того, відповідно до висновку державної експертизи землевпорядної документації, проект землевпорядкування не відповідає вимогам чинного законодавства.

Сама Батурина ще в жовтні минулого року заявила про те, що "Інтеко" планує призупинити свій девелоперський бізнес в Україні. Основною причиною цього рішення було зниження цін на українському ринку нерухомості. Зокрема, дружина Лужкова говорила, що планується заморозити проект будівництва житлового мікрорайону.

У 2006 році компанія "Інтеко-буд" вийшла на містобудівну раду Києва з передпроектними пропозиціями з будівництва мікрорайону "Московський". Його планувалося розмістити на ділянці між вулицями Оноре де Бальзака та рікою Десенка.

Проект передбачав, що мікрорайон буде розділений на 3 частини: елітної забудови, забудови бізнесу-класу і зони соціального житла. Біля води планувалося розмістити малоповерхове (від 3 поверхів) елітне житло, потім більш високе житло бізнесу-класу, а замикати композицію мало б висотне соціальне житло (до 24 поверхів).

Проект також передбачав будівництво двох"ярусної набережної на березі Десенки. На першому ярусі автори проекту пропонували обладнати пляжі, кафе й об"єкти розваг і відпочинку, другий ярус зробити прогулянковим.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «У дружини Лужкова забрали землю в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути