Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У ДПСУ розповіли подробиці про переміщення військ Білорусі

У ДПСУ розповіли подробиці про переміщення військ Білорусі
По самій лінії кордону всі складові Сил оборони нашої країни повністю контролюють по всій протяжності від Волині до Чернігівщини. Фото: Міноборони Білорусі

Білорусь залишається в орбіті впливу Росії. Білоруські війська знаходяться на відстані в десятки кілометрів від українського кордону (на різних відтинках різна відстань).

Водночас прикордонники не фіксують накопичення або переміщення військових сил та засобів Білорусі у безпосередній близькості до державного рубежу України, заявив 29 серпня речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"По самій лінії кордону всі складові Сил оборони нашої країни повністю контролюють по всій протяжності від Волині до Чернігівщини, і якихось нестандартних ситуацій безпосередньо по лінії кордону ми не відмічали. Крім того, ми не фіксуємо, щоб у безпосередній близькості до нашого кордону відбувалося переміщення техніки чи особового складу або ж суттєве нарощення підрозділів армії Білорусі", - сказав він.

Але Україна має бути готовою до розвитку будь-яких ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі вперше підняли авіацію для збиття російського дрона

"Зокрема щодо заяв, і даних, які ми маємо, що в глибині території Білорусі все ж таки йде якесь переміщення техніки і особового складу, різних підрозділів, певне нарощення. Сподіваємося, звісно, що у Білорусі вистачить здорового глузду не робити необдуманих кроків і спроб дестабілізації ситуації на нашому напрямку. Бо наші воїни будуть давати адекватну відповідь", - наголосив Демченко.

За усім, що відбувається на території Білорусі, активно стежать підрозділи розвідки і Міністерства оборони, а також Державної прикордонної служби, щоб розуміти, наскільки ситуація змінюється, наскільки вона може бути загрозливою для України, для того, щоб усі складові Сил оборони, які посилюють цей напрямок, мали можливість відреагувати на будь-які дії.

Ресурси російських окупантів почали ширити фото нібито з білоруською технікою зі знаком "В", котру нібито перекидають до кордону з Україною.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що ситуація на кордоні з Білоруссю не змінилася.

Зараз ви читаєте новину «У ДПСУ розповіли подробиці про переміщення військ Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути