пʼятниця, 25 листопада 2011 18:28

У домі, де багато годинників, чудово спиться, стверджує колекціонер

У домі, де багато годинників, чудово спиться, стверджує колекціонер

У домі має бути сім годинників. Про це розказав колекціонер Юрій Новіцький. Він належить до трійки найбільших колекціонерів настінних і підлогових годинників в Україні.

"У будинку має бути, за повір'ям, сім годинників. Тоді в хаті буде лад, бо ця цифра означає Божу повноту. У домі, де багато годинників, чудово спиться. Ця річ у всі часи була елементом престижу. Вони такі просочені позитивом, що легко його віддають. Люди, які приходять до дружини на масаж, одразу засинають під їх цокання", - зазначив Новіцький.

За його словами найякіснішими годинниками є австрійські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годинник Джеймса Бонда продали з аукціону за $240 тисяч

"Їх не штампували сотнями, а робили по 20-30. У давні часи заможні люди мусили мати австрійський годинник, щоб за ним виставляти всі інші. Якось сусід зверху запитав, що в мене відбувається в квартирі. Він був упевнений, що я – якийсь сектант і в помешканні збираються віруючі, бо безперервно чув передзвін. У міліцію не ризикнув телефонувати, бо сам тримає вдома мотоцикл. Ремонтує його там і частенько їздить ним по квартирі", - додав колекціонер і розказав про свій перший годинник з колекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годинник зупинився у час смерті

"1880 року, виріб німецької фірми Gustav Becker. Зараз вона виготовляє не більш як дві тисячі екземплярів кожної моделі. Годиннику надають номер, на механізмі є символіка засновника фірми Густава Беккера – якір та ініціали GB. Купив його 1986-го в містечку Жашків на Черкащині за 60 рублів разом з іконою. Дорогою до Жашкова в мене закінчився бензин. Тоді пальне було дефіцитом. Звернувся до чоловіків, які стояли на трасі. Один сказав, що має каністру вдома. Коли зайшли в його сарай, годинник лежав серед непотребу. Він попросив мене забрати ще старовинну ікону. Казав, що спалить її, бо є свідком Єгови, а їм забороняють тримати образи".

Прочитати про одну з кращих колекцій годинників в Україні детальніше можна у журналі  "Країна" № 45 (98) за 25 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «У домі, де багато годинників, чудово спиться, стверджує колекціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути