середа, 19 грудня 2007 14:21

У Дніпропетровську з"явився пам"ятник міліціонеру з крилами (ФОТО)

Незвичайний пам"ятник з"явився в Дніпропетровську - міліціонер у вигляді ангела з крилами. Точніше, з одним. Висота фігури 2,70 м, зроблений він з гіпсу і важить більше тонни.

Збірний образ правоохоронця, який завжди на посту, придумав дніпропетровський скульптор Олександр Зігура. Фігура в новій міліційній формі тримає в одній руці планшетку, а в іншій рацію.

"Все зроблено так, щоб створити образ легендарної людини, готової прийти на допомогу у будь-який момент. Він не лякає у нього немає зброї. Мені більше сподобалися виховні цілі установки пам"ятника", - розповів автор пам"ятника.

Ідея установки монумента належала головному дніпропетровському міліціонерові, начальникові обласного МВС Івану Ступаку. Образ затверджений колегіально. Потім був оголошений конкурс. Переможцем став пан Зігура.

На питання - навіщо міліціонерові крила, скульптор відповів: "Я придумав накинути на плечі фігури - плащ-намет. З одного боку він змахує на крило ангела, як нагадування про архангела Михайла, небесного воїна, що захищає добро. З іншого боку, плащ-намет схожий на застиглий метал. Цим я хотів показати, що право на застосування зброї людям в погонах дано зверху, як небесний знак".

Незабаром гіпсовий пам"ятник стане мідним. Біля нього проводитимуть урочисті заходи, нагороджуватимуть міліціонерів, що відрізнилися на бойовому посту, і прийматимуть присягу у новобранців, повідомляє Цензор.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську з"явився пам"ятник міліціонеру з крилами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути