вівторок, 03 листопада 2020 00:00

У ДБР почалися кадрові "зачистки"

У ДБР почалися кадрові "зачистки"
Наказом звільнили першого заступника ДБР Бабікова. Фото: lexinform.com.ua

Виконуючий обов'язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов підписав наказ про звільнення першого заступника Олександра Бабікова.

"Сухачов підписав пізно увечері у п'ятницю такий наказ, не ознайомивши з ним Бабікова. Підставою є нібито постійний конфлікт інтересів через роботу в "Аверлекс" (адвокатське об'єднання – ред.). Хоча у Бабікова є всі документи, які це спростовують. Станом на теперішній час Бабіков на лікарняному. Юридично наказ Сухачова не реалізований та не має під собою законного обґрунтування. Але маємо те шо маємо", розповіли у керівництві ДБР, повідомляє УП.

Проблеми у Бабікова почались через його активність у кількох справах, в тому числі щодо розслідування "справи вагнерівців". "Минулого тижня був дуже чутливий запит у офіс по "вагнерівцях", який вчинив багато галасу", – переконує співрозмовник УП в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчого, який заявив про відсутність складу злочину у справах проти Порошенка, звільнили з ДБР під приводом скорочення посади

Сухачова у Держбюро вважають близьким до куратора силових органів в Офісі президента Олега Татарова.

Після того, як Ірина Венедіктова залишила посаду директора Державного бюро розслідувань, очолювати ДБР по черзі мали її заступники: Олександр Бабіков, який був адвокатом Віктора Януковича та співробітник СБУ Олександр Соколов. Водночас Бабіков навіть тимчасово, але не очолив ДБР. Причиною цього, ймовірно, став висновок НАЗК, відповідно до якого у Бабікова є конфлікт інтересів через справи Майдану та його роботу на Януковича.

У вересні новим в.о. ДБР став Сухачов.

Зараз ви читаєте новину «У ДБР почалися кадрові "зачистки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути