неділя, 05 вересня 2010 17:51

У Дагестані смертник вчинив теракт з людськими жертвами

У Дагестані смертник вчинив теракт з людськими жертвами
Троє військовослужбовців загинули в результаті вибуху автомобіля, здійсненого в ніч на неділю, 5 вересня, у військовому наметовому містечку в Буйнакському районі Дагестану. Раніше повідомлялося про п"ять загиблих.

Ще 32 людини отримали поранення й були доставлені у військові госпіталі, п"ять із них перебувають у вкрай важкому стані.

За даними правооохоронних органів, машина ВАЗ-2114, якою керував терорист-смертник, на великій швидкості протаранила пост охорони при в"їзді на територію 136-ї мотострілецької бригади і, врізавшись у тягач ГАЗ-66, вибухнула поряд з полігоном для стрільби.

На місці теракту виявлені двигун і фрагменти реєстраційного номера автомобіля, а також останки терориста.

Слідчі органи встановлюють його особу.

За попередніми оцінками, потужність вибухового пристрою в машині становила приблизно 45-50 кілограмів у тротиловому еквіваленті, проте детонувала лише половина вибухівки, а решта "не спрацювала і була рознесена вибухом".

У військовому відомстві також повідомили, що наряд, який чергував біля в"їзду в наметовий табір, спрацював самовіддано, що запобігло багатьом жертвам.

Зокрема, військовослужбовець - водій тягача ГАЗ-66 встиг повернути свою машину навперейми смертникові й заблокувати йому в"їзд вглиб табору. Наразі водій тягача знаходиться в лікарні.

Того ж дня в Буйнакську спрацював ще один вибуховий пристрій.

Він був закладений на узбіччі дороги на шляху машини з оперативно-слідчою бригадою до місця теракту у військовому наметовому містечку.

В результаті цього вибуху жертв і постраждалих не було, повідомило РІА "Новости"  з посиланням на джерело в МВС Дагестану. За даними агентства, пристрій спрацював в той момент, коли автомобіль із співробітниками правоохоронних органів вже проїхав повз вибухівку.

Нагадаємо, в квітні цього року в результаті теракту в Пакистані загинули 25 людей

Deutsche Welle

Зараз ви читаєте новину «У Дагестані смертник вчинив теракт з людськими жертвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути