понеділок, 28 жовтня 2019 09:06

У Чорнобилі з'являться незвичні екскурсії

У Чорнобилі з'являться незвичні екскурсії
У Чорнобилі туристичний бум продовжується. Фото: tsn.ua

Вперше в історії в Чорнобилі для туристів хочуть організовувати екскурсії на повітряних кулях.

Про це розповів Віталій Петрук, який до нещодавнього часу очолював Держагентство з питань зони відчуження, повідомляє сайту "Сегодня".

"Активно розробляється можливість катання туристів над зоною відчуження на повітряних кулях. Є кілька компаній, які готові надавати таку послугу. Вони зараз вивчають цю можливість", - сказав нам Петрук.

За його словами, такі прогулянки безпечніші за піші.

"Хоча і піші проходять безпечними маршрутами", - уточнив Петрук.

Також є наміри розвивати інфраструктуру в прилеглих до зони відчуження населених пунктах. Наприклад, обговорюється питання облаштування в Іванкові на Київщині додаткового готелю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили подробиці зйомки "Чорнобиля"

"Те, що вони з'являться, - це добре. Для туристів створюватимуть хороші умови, а значить, щось покращиться і для нас. Але є один великий мінус. У Чорнобилі досі немає аптеки, але ж тут залишилися жити такі, як я, і нас досить багато. Сюди приїжджають десятки тисяч туристів щорічно, а з появою повітряних екскурсій їх стане ще більше. А раптом хтось із них поранитися або комусь стане зле? Ніде купити навіть найпростіших ліків - від саден, головного болю, температури, застуди. Просимо або вимагаємо, не знаю навіть як сказати, щоб влада організувала у зоні відчуження продаж ліків", - розповіла одна з самосілок.

За даними Держагентства з питань зони відчуження, 2019-го збільшилася кількість туристів, що відвідали Чорнобиль. Зараз це число перевищило 90 тис. осіб, тоді як торік на екскурсіях побували 72 тис. людей.

У Чорнобилі у раніше засекреченому об'єкті Дуга створили найбільшу скульптуру Чорнобильське сяйво, яка одночасно стала найбільшою лазерною інсталяцією в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобилі з'являться незвичні екскурсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути