понеділок, 23 вересня 2019 15:52

Розкрили подробиці зйомки "Чорнобиля"

  Сценарист Чорнобиля Крейг Мезін. Фото: ТСН
Сценарист Чорнобиля Крейг Мезін. Фото: ТСН

Сценарист та автор ідеї серіалу "Чорнобиль" Крейг Мезін став гостем 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської стратегії. Він розкрив невідомі родробиці зйомок серіалу.

Після серіалу у Чорнобильській зоні туристів побільшало майже у 10 разів. Мезін до останнього не був упевнений, що міні-серіал стане таким популярним, повідомляють fakty.com.ua.

Шалений успіх серіалу, на думку багатьох критиків, не лише у чудовому акторському ансамблі, а насамперед у надзвичайно емоційних історіях реальних ліквідаторів, учасників тих трагічних подій. А ще у якісній деталізації побуту 1980-х.

Чи не вперше у художньому кіно аварія на ЧАЕС показана настільки правдиво і детально. Одна з найбільш шокуючих та емоційних сцен – коли ховали загиблих і померлих від радіації.

Для Крейга Мезіна було важливо показати найгірші сторони системи, яка приховувала правду про трагедію, та найкращі – про простих людей.

Від академіка Легасова до звичайних ліквідаторів. І те, що навіть через 33 роки після страшної катастрофи у світі досі існують подібні загрози. Під час роботи над сценарієм Мезін приїздив в Україну, аби поспілкуватись із реальними героями, відчути атмосферу того часу. Багато книжок, досліджень і кінохроніки, які були використані для створення фільму, належать українським авторам.

Значною мірою допомогли документальні кадри, відзняті під час очистки крівлі від графіту. Під тисячами рентген їх знімали український оператор Юрій Бардаков і режисер Ігор Кобрин.

У Росії серіал HBO пропонували заборонити до показу, а одна відома партія звернулася до МВС і Слідчого комітету Росії з проханням відкрити кримінальні справи проти творців "Чорнобиля". У тому числі й проти сценариста Крейга Мезіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еммі-2019: оприлюднили список переможців телевізійної премії

Видання Playboy створило список міні-серіалів із найбільшим рейтингом.

1-е місце посів "Чорнобиль". Оцінка IMDb - 9,5. Серіал оповідає про події 1986-го, пов'язані з Чорнобильською атомною станцією, що вважається найбільшою техногенною катастрофою в історії людства. У центрі уваги — екранізовані розповіді учасників подій, що вижили після вибуху на найбільшій електростанції країни і людей, які займали керівні посади.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили подробиці зйомки "Чорнобиля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі