четвер, 27 грудня 2007 08:17

У Чилі виявлені останки невідомого виду тварини

У чилійських Андах учені виявили останки раніше невідомого ссавця, який за своєю формою нагадує броненосця, проте на відміну від останніх, вік знайдених останків складає 18 мільйонів років.

"Тварина не схожа на жодний з видів, які мешкають зараз на планеті. Скоріше, за все вона є примітивним біологічним родичем сучасних ссавців, покритих зовнішніми захисними шарами, наприклад броненосців", - говорить Джон Флінн, працівник американського Музею природознавства у Нью-Йорку.

За життя вага тварини, що отримала назву Parapropalaehoplophorus septentrionalis, складала близько 2 тонн, довжина - близько 3 метрів. Фахівці відзначають, що судячи з даних розвитку, подібні тварини повинні були остаточно зникнути близько 10 000 років тому.

На думку американських палеонтологів, найближчим родичем загадкового ссавця були гліптодонти, проте ті були значно менші за розмірами (близько 60 сантиметрів у висоту і до 1 метра у довжину) і вазі (до 90 кілограмів).

Флінн говорить, що останки тварини збереглися виключно завдяки унікальному клімату в Андах, на високогір"ї майже не буває дощів, а повітря там найчистіше на планеті, крім того, температура там також дуже близька до нуля, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Чилі виявлені останки невідомого виду тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути