Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 16:02

У Чернівцях виправдали міліціонера, який убив затриманого

У Чернівцях виправдали міліціонера, який убив затриманого

У діях працівника Шевченківського райвідділу міліції Чернівців, який у вересні поточного року із табельної зброї застрелив затриманого при спробі втечі, прокуратура не виявила нічого неправомірного.

"Досудове слідство і перевірку застосування зброї 26 вересня працівниками міліції, завершено", – повідомив прокурор області Петро Коваль.

"Внаслідок інциденту було застрелено Богача Артура Івановича. За результатами розслідування кримінальної справи на підставі проведення низки експертиз – балістичних, криміналістичних, хімічних тощо - 25 листопада вирішено відмовити у порушенні кримінальної справи стосовно працівників міліції", - зауважив він.

За словами Коваля, спочатку було порушено справу стосовно Богача за опір працівникам міліції. З матеріалами ознайомили рідних загиблого. Вони не погодилися з тим, щоби справу стосовно їхнього сина закрили. Тоді вирішили цю справу з обвинуваченням загиблого спрямувати до суду з обвинувальним висновком. І надалі суд ухвалить рішення, чи дії прокуратури в цьому випадку законні. Якщо ні - буде проведено додаткове розслідування.

Нагадаємо, 24-річного мешканця Кельменців застрелив із табельної зброї працівник Шевченківського райвідділу міліції. За даними міліції, затриманого під конвоєм вели на огляд на наявність тілесних ушкоджень. Чоловік намагався втекти від правоохоронців.

На території подвір'я госпіталю інвалідів і ветеранів війни міліціонер під час переслідування зробив кілька попереджувальних пострілів. Коли чоловік спробував відібрати у правоохоронця зброю, його було смертельно поранено.

ZAXID.NET

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях виправдали міліціонера, який убив затриманого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути