Ексклюзиви
середа, 17 лютого 2010 15:08

У Чернігові завалився дах житлового будинку (ФОТО)

У Чернігові під вагою снігу провалився дах 28-квартирного двоповерхового будинку, а на Черкащині - дах у школі.

16 лютого в Чернігові завалився дах будинку по вулиці Королева, 13 в мікрорайоні Олександрівка.

60 жителів аварійного будинку евакуювали. 20 з них поселили в профілакторії ВАТ "Хімволокно", останніх поселили родичі і знайомі.

Як розповів кореспонденту Gazeta.ua очевидець події, дах завалився за п"ять хвилин.

"Дах склався на моїх очах, - повідомив каменяр ДП "Укрсівербуд" ЗАТ "Чернігівський РСУ" Володимир Індик. - З нашого будівництва добре видно цей будинок. Ми клали кладку, стояли спиною, а напарник Саша - лицем до цього будинку. Саша і говорить: "Дивися, дах падає". Ми йому: "Та у тебе самого, напевно, дах поїхав". А потім, бачу - провалилася спочатку середина даху, потім, як доміно - далі. Валився дах хвилин п"ять. Тріск був, але багато хто подумав, що це тріщить щось на нашому будівництві".

Того ж дня біля будинку поставили пост міліції, і жителів, які забирають свої речі, впускають по паспортах з реєстрацією.

17 лютого "Укрсівербуд" почав розбирання аварійного даху.

"За три тижні плануємо відновити дах, - повідомив виконроб "Укрсівербуду" 26-річний Юрій Бешун. - Домовилися, що матеріали візьмемо поряд, на нашому будівництві, а потім місто їх компенсує".

На думку виконроба, дах завалився через те, що погнили шалівка і крокви. Крім того, сама конструкція даху була зроблена з порушеннями - крокви стояли дуже рідко, не було стійок.

"Пару тижнів дах під вагою снігу потріскував", - розповів житель сусіднього будинку Віктор Бондаренко.

"Цей будинок почала будувати "Сільгоспхімія" в 1984 році як гуртожиток, а добудовували в 1989-му - як житловий будинок механізованої колони, - додали Володимир Захарченко і Микола Буренок. - Це був полігон для петеушників - на нім вони вчилися будувати. Потім добудовувала "дика бригада" наїжджих будівельників, для яких головне, - гроші".

У той же час, на Черкащині вночі завалилася частина даху в Яворівській школі, Драбівського району.

Через товщу снігу рухнула дерев"яна балка, зламавши шифер. Дах упав на горище. Класні кімнати не постраждали.

Директор школи Віра Жуковська розповіла кореспонденту Gazeta.ua, що навчальний процес наразі триває паралельно з ремонтними роботами.

Голова сільської ради Віра Рець додала, що до північної частини будівлі через кучугури снігу не можна було під"їхати, тому довелося шукати транспорт для розчищення шкільного двору.

За попередніми підрахунками, прокоментував начальник відділу з надзвичайних ситуацій Драбівської райдержадміністрації Володимир Кутовий, збитки становлять близько 10 тис грн. На латання даху знадобиться декілька днів.

Фото Геннадій Гнип

Зараз ви читаєте новину «У Чернігові завалився дах житлового будинку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути