Ексклюзиви
середа, 17 березня 2021 07:55

"У церкві спилював опалення. Взяв трубу і рушив на мене"

"У церкві спилював опалення. Взяв трубу і рушив на мене"
Сергій Дмитрієв висвятився у священники 1996 року. Зараз він - штатний капелан 30-ї окремої механізованої бригади і голова мережі громадських організацій Eleos-Ukraine. Фото: Тарас Подолян

Коли людина пропонує щось зробити іншим, то має спробувати це сама. Священник не має права закликати допомагати нужденним, якщо сам цього не робить.

Так вважає голова мережі громадських організацій Eleos-Ukraine, штатний капелан 30-ї окремої механізованої бригади Сергій Дмитрієв.

"Коли починав служити священником, брав бездомних до себе додому. Інколи пропонував переночувати. Розумів: якщо людина пропонує щось зробити іншим, то має спробувати це сама. Не можна закликати допомагати людям, коли сам цього не робиш.

Кілька разів до мене приходила одна літня жінка. Опинилася на вулиці, бо діти її покинули. Іноді випивала, але не пиячила. А потім у лютому я поїхав у відрядження. Коли повернувся, дізнався, що вона замерзла біля пам'ятника Шевченку в центрі міста. Це значить, що у 200-тисячному місті вона була нікому не потрібна. Після цього почав замислюватися, як можна допомогти таким людям", - розповів Сергій Дмитрієв журналу "Країна".

"Один раз пустив до себе безпритульного, а він мене обікрав. Розчарування не було - був готовий, що так може статися. Якось приходжу в церкву, а один чоловік, який вийшов із тюрми, спилює опалення і вантажить на тачку. Коли зрозумів, що я його застукав, взяв трубу і рушив на мене. Думав, що це кінець. Раптом у храм заходять двоє патрульних поліцейських. Сказали, що побачили світло в храмі і зайшли перевірити. Розповів, що сталося. Чоловіка відпустили, бо сказав, що претензій до нього не маю. Через 5 років він написав мені смс із вибаченням", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший ресторан столиці годує безхатьків

Священник зазначив, що зі 100 людей, яким допоміг, подякували лише 10.

"Небагато з них змінили своє життя. Але навіть, якщо допоможеш одному, заради цього варто працювати. Шанс треба давати кожній людині. Інвестувати в добре - класно. Це змінює суспільство. Навіть, якщо не отримаєш дивіденди", - сказав Сергій Дмитрієв.

Повне інтерв'ю з ним читайте у свіжому випуску журналу "Країна".

Американський сенатор Берні Сандерс зібрав $1,8 млн за допомогою продажу товарів із його фотографією з інавгурації президента США Джо Байдена, яка стала мемом. Усі зібрані гроші підуть на благодійність. Світшоти за $45 та футболки за $27 із зображенням Сандерса у в'язаних рукавичках почали продавати наприкінці січня. Першу партію розкупили за 30 хв.

Зараз ви читаєте новину «"У церкві спилював опалення. Взяв трубу і рушив на мене"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути