пʼятниця, 18 грудня 2020 13:27

Найбільший ресторан столиці годує безхатьків

Найбільший ресторан столиці годує безхатьків
Ресторан Hofbraeu Berlin / Hofbraeu Wirtshaus

Влада Берліна профінансувала соціальну програму, за якою найбільший ресторан німецької столиці годуватиме безхатьків протягом зими.

Найбільший ресторан Берліна Hofbraeu Berlin вимушений був закритися через карантин. Влада німецької столиці профінансувала програму, за якою безхатьки мають змогу поїсти та зігрітися в закладі, дотримуючись соціальної дистанції. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництву автозаводу Tesla в Німеччині завадили змії

Через суворий карантин у Німеччині не працюють супермаркети та заклади харчування, і люди дедалі менше ходять вулицями. Тож безхатькам ніде грітися, немає в кого просити милостиню, і стало доступно менше пляшок, які можна здати на переробку.

Проєкт, який фінансується владою Берліна, не тільки допомагає безхатькам у важкі часи, а й дає працівникам роботу, і приносить ресторану довгоочікуваний дохід. У співпраці з містом і 2 благодійними організаціями заклад розробив концепцію прийому до 150 безхатьків у 2 зміни кожного дня до кінця зими.

Крім гарячої їжі та безалкогольних напоїв, теплого приміщення, ресторан дає безхатькам ванні кімнати, щоб могли помитися, а групи соціальної допомоги GEBEWO і Berlin Kaeltehilfe виділили працівників, які надають консультації та одяг.

У Берліні на 3,6 млн жителів міста на вулицях до 12 тис. безхатьків. Ще 34 тис. вже розміщені в громадських притулках, гуртожитках і квартирах соціальних служб та будівлях приватних благодійних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший ресторан столиці годує безхатьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути