Ексклюзиви
середа, 17 лютого 2010 17:45

У Черкасах люди незадоволені оплатою за дитсадки через банк

У Черкасах люди незадоволені оплатою за дитсадки через банк

Гроші за дитячі садки в Черкасах відтепер сплачують тільки через банк. Відповідне рішення перший заступник міського голови Черкас Микола Шкарабура підписав ще в листопаді, проте діяти воно почало тільки тепер.

Відтепер збирання готівкових коштів з батьків дітей, які відвідують дитячі садочки, школи та позашкільні навчальні заклади міста категорично заборонено.

"Благодійні внески у грошовій формі, що надаються батьками, іншими юридичними та фізичними особами на потреби закладів відтепер зараховуватимуться на рахунок "Суми за дорученням" лише через банківські установи, – пише на блозі пан Шкарабура. – Відтак усі кошти, які здаватимуться батьками, надходитимуть у садочок, школу чи позашкільний навчальний заклад, минаючи кишені посередників між батьками і конкретною справою, на яку вони здавалися".

Із 15 лютого нововведення активно обговорюється на міському форумі Черкас.

"Така ситуація, прийшов у садок по дитину, вихователька каже, що треба заплатити за дитячий садок, і дає квитанцію. Чому тепер не можна платити за садок в руки, а треба пертися в банк, мало того, не в будь-який, а тільки в "Приватбанк", та ще й доплачувати банку за комісію? Яке відношення банк має до дитячого садка? Та скільки ж це буде продовжуватися? Хто це придумав? За що батьки мають платити банку?", - скаржиться на форумі 28-річний черкащанин Дмитро.

У більшості батьків ініціатива викликає незадоволення через комісію, яку треба платити банкові за послуги. Часто її вже включають в квитанцію про оплату.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах люди незадоволені оплатою за дитсадки через банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути