середа, 24 серпня 2011 10:15

Спецтема: 20 років незалежності!

У Черкасах із людей утворили карту України
16

Фото: Фото: Інна Іщук

У Черкасах із людей утворили жовто-блакитну карту та прапор України. Учора о 18:20 на Театральну площу міста прийшли волонтери – хлопці й дівчата, одягнені в жовті та сині футболки з написами "Ми - незалежні", на руках – стрічки національних кольорів.

Організатор дійства закликає всіх приєднуватися до святкування.

О 18:30 молодь раптово починає танцювати, викладає прапор та карту України. Все це триває 4 хвилини. Потім люди розходяться, дехто лишається.

"Я тут живу напроти площі, ? говорить Микола Маслюк, 65 років. – Почув, що ведуча у мікрофон запрошувала: прийшов. Казали, що сюрприз буде: та оце і все?! Я тут вранці був: збиралися представник нашої влади, виступали гарно, підняли прапор".

О 18:50 організатор роздає волонтерам щіточки й 2 пляшечки фарби. Всім бажаючим малюють на обличчі прапорці та жовто-блакитні сердечка.

"Мені ще вуси! Я придумала, ? біжить за волонтеркою 18-річна Маша, та залишає під носом два мазки жовтої фарби. – Весело себе почувати українкою, ? сміється Марія. – Я тепер і на День незалежності розмалююся. Пити, курити не буду! Люблю Україну і ганьбити не збираюся. Якщо вийде, то завтра заспіваю пісню "Душа". Якби дізналася раніше, то сама взяла б участь у флеш-мобі".

Волонтери розмальовують один одного.

"Взяти участь у танцювальному дійстві запропонував молодіжний ресурсний центр, а ми, як справжні патріоти, підтримали цю пропозицію, ? розповідає 14-річна Ліза Зіміна. ? Готувалися 2 тижні. Тут багато хто займається або танцями, або художньою гімнастикою. Але вчитися було легко, бо хороший колектив".

Одна дівчина виливає на себе пляшечку жовтої фарби.

"Та так різко смикнулася, ? виправдовується вона. – Але добре, що футболка жовта, то нічого й не видно".

Після того, як розмалювали всіх охочих, волонтери почали танцювати під українські пісні. Дівчина в синій футболці роззувається і запрошує до танцю маленьку дівчинку. Через 5 хвилин утворюється ціле коло волонтерів із малечею. У однієї дівчини помічаю синю кепку з українським гербом.

"У Севастополі купила, одна така на весь базар. Правда, дорога дуже – 40 гривень, але за таку штуку варто віддати", ? говорить Маша Голуб, 18 років.

О 19:30 знову повторюється танцювальний флеш-моб: волонтери викладають прапор та карту України.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах із людей утворили карту України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути