вівторок, 23 серпня 2011 18:22

У Львові "ожив" прапор України
11

Фото: Фото: Павло Паламарчук

23 серпня на площі Ринок у Львові утворили живий прапор України із людей. Головним ініціатором цього дійства виступила львівська команда танцювального шоу "Майданс".

Кожен учасник був одягнутий у жовту чи блакитну футболку та бандану. Уся постановка відбувалася у танцювальному стилі. Спочатку учасники утворили річку Дніпро. Потім вони вишикувалися, утворивши слово "Україна". Наприкінці усі разом утворили державний прапор нашої країни. Зверху поклали тризуб із жовтих повітряних кульок.

"Ми готувалися до цього протягом двох тижнів. Хореографічна постановка розроблялася на 160 людей. Але в останній день вирішили долучити і звичайних львів'ян. Таким чином у дійстві задіяли близько 400 людей. Будемо ще точніше підраховувати кількість за фотоматеріалами. Хочемо потрапити до Книги рекордів України. Найменшою була чотирирічна дівчинка, а найстаршою жінка років десь під 50", - розповіла Gazeta.ua хореограф-постановник "Майдансу" Ксенія Рихальська.

"До акції вирішила приєднатися спонтанно. Навчилася усіх рухів за дві години. Правда, я вже багато років займаюся хореографією. Танцюю сучасні танці. А загалом мені таке подобається. Досить патріотично і навіть з танцями", - сказала учасниця Марта Черниш.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відзначали День державного прапора. З нагоди свята у центрі міста біля пам'ятника Тарасові Шевченку зібралися ровесники незалежності України. Вони розтягнули великий синьо-жовтий прапор та вийшли з ним на проспект Свободи. На час заходу рух у центрі Львова перекрили. Через це на в'їзді у цю частину міста утворилися кілометрові затори.

Також Львівська міська організація "Партії регіонів" зробила подарунок місту і подарувала кожному району Львова по сотні синьо-жовтих прапорів. Їх розділять між ЛКП залежно від потреби.

Зараз ви читаєте новину «У Львові "ожив" прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути