неділя, 13 січня 2008 13:18

У центрі Тбілісі зібралися 15 тисяч грузинських опозиціонерів

У Тбілісі почався санкціонований владою мітинг опозиції, незадоволеної офіційно оголошеними підсумками дострокових виборів президента країни. На площі в центрі грузинської столиці вже зібралися 15 тисяч чоловік, що не визнають перемоги Михайла Саакашвілі вже в першому турі.

Лідер "об"єднаної опозиції" Леван Гачечіладзе, виступаючи перед своїми прихильниками, заявив, що "у Грузії немає легітимного президента, і народ не давав Михайлу Саакашвілі мандат довіри".

За його словами, "режим Саакашвілі не зможе довго правити країною, оскільки опозиція постійно проводитиме акції протесту і мітинги, а в цьому її підтримують переважна більшість населення Грузії".

Гачечіладзе також пообіцяв проведення акцій протесту у будівлях телекомпаній і судів по всій Грузії і, як наслідок, перемогу над "антинародним режимом".

Опозиціонери мають намір зірвати можливу інавгурацію Саакашвілі, про що заявив інший опозиційний лідер - Георгій Хаїндрава.

Нагадаємо, що вранці 13 січня ЦВК Грузії оголосила офіційні підсумки виборів президента, згідно з якими в першому ж турі перемогу отримав колишній глава держави - Михайло Саакашвілі. Опозиція відмовилася визнати це рішення, вважаючи, що результати голосування були сфальсифіковані властями.

Про жодні події в ході маніфестацій, що почалася, поки не повідомляється, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У центрі Тбілісі зібралися 15 тисяч грузинських опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути