середа, 30 вересня 2009 15:31

У центрі Дніпропетровська зацвіли каштани (ФОТО)

У самому центрі Дніпропетровська напроти будівлі міської мерії розцвіли каштани. "Це ж треба таке, щоб в кінці вересня і така краса розцвіла! Мабуть, це якась природна аномалія", - висловила припущення жителька міста Тетяна, фотографуючи білосніжні квітки каштана.

З іншого боку, на думку фахівців, нічого незвичайного в тому, що каштани квітнуть другий раз за рік немає. "Для цієї осені повторне цвітіння, загалом, нормальне явище. Вже досить довго стоїть дуже тепла і сонячна погода. Просто влітку у цього дерева швидше, ніж зазвичай, пройшов цикл розвитку. Потім було різке похолодання, а зараз у зв"язку з теплом, що поновилося, дерево вирішило реабілітуватися", - розповіла Людмила Русецька, завідувачка відділенням дендрології ботанічного саду ДНУ.

Цікаво, що зацвіли ті дерева, які сильно постраждали від літньої спеки або хвороб. Викидаючи разом з доспілими плодами і нові квітки за сприятливої погоди дерева компенсують свій пригноблений літній стан. "Тому ми просто радіємо, що каштани зацвіли восени, адже це дуже красиво. Єдине, наступної весни ті гілочки, які зараз знаходяться в цвіту, швидше за все, не квітнутимуть", - висловила припущення Людмила Русецька.

Біологи прогнозують, що здивують городян не тільки каштани. Найближчим часом цілком можливо побачити в цвіту яблуні, вишні і символ міста - білу акацію. Адже ці дерева також здатні на повторне цвітіння. А ось якщо вірити народним прикметам, каштани, що квітнуть восени пророкуватимуть довгу, теплу і суху осені.

У той же час, як повідомив черговий синоптик відділу метеорологічних прогнозів Дніпропетровського центру гідрометеорології, вже починаючи з сьогоднішнього дня, в місті очікується похолодання. А через декілька днів і зовсім почнуться дощі.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У центрі Дніпропетровська зацвіли каштани (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути