пʼятниця, 02 липня 2021 12:59

У брудному одязі й заношених черевиках - якими були алкоголіки в СРСР
7

В СРСР алкоголіки майже не лікувалися. Не мали стимула
Фото: mirovich.media
В СРСР алкоголіки майже не лікувалися. Не мали стимула
В СРСР алкоголіки майже не лікувалися. Не мали стимула
В СРСР алкоголіки майже не лікувалися. Не мали стимула
В СРСР алкоголіки майже не лікувалися. Не мали стимула

Попри постійні заяви про боротьбу з алкоголізмом в СРСР було чимало любителів міцних напоїв. Ставлення в країні до алкоголю було толерантним. Люди не соромилися напиватися на очах дітей чи на вулиці. Перехожих п'яні не бентежили, навіть якщо ті лежали посеред дороги.

Зустріти радянського алкоголіка найчастіше можна було в кількох місцях, пише mirovich.media.

Найперше це прохідні на заводах. Поміж звичних робітників було чимало любителів випити чарку. Їх не звільняли, бо вважали, що можна перевиховати. Для цього влаштовували колективні суди й розповідали про норми моралі. Самим же алкозалежним було до цього абсолютно байдуже.

Ще одним місцем скупчення алкоголіків були пивні й магазини алкогольних напоїв. Після запровадження "сухого закону" 1985 року біля них почали з'являтися величезні черги. Напої продавали з обмеженнями. Тоді ж з'явився популярний вислів "Третім будеш?". Пляшка горілки коштувала 2,87 руб. Чоловіки скидалися по 1 руб., а на решту 13 коп. купували плавлений сирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ життєвих ситуацій, які траплялися з жителями СРСР

На вигляд радянські алкоголіки були майже однакові - неохайні, пом'яті, у заношеному брудному одязі. Молодші чоловіки ще намагалися стежити за собою, щоб подобатися жінкам. З віком ставало значно гірше.

З чарки в СРСР мало хто зістрибував. Люди не мали сенсу життя. Не було можливості з'їздити за кордон, займатися бізнесом чи вплинути на те, що відбувається в країні. Не було й можливості жити, як хочеш, а не як диктує влада. Можна сказати, що безпосередньо радянська система з її обмеженнями породжувала алкоголіків.

Часто можемо чути, що люди в СРСР мали значно краще здоров'я, ніж сучасні. Тоді всі займалися спортом, їли корисну та якісну їжу, мали доступ до хорошої та безплатної медицини. Але це міф.

У цьому переконаний білоруський блогер Максим Мирович, про що й указав у статті. Чоловік перелічив основні чинники, чому радянські люди мали гірше здоров'я, ніж ми.

Зараз ви читаєте новину «У брудному одязі й заношених черевиках - якими були алкоголіки в СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути