вівторок, 27 травня 2008 15:53

У Британії пояснили, чому Україна голосувала за Діму Білана

Британський коментатор сер Террі Воган (Sir Terry Wogan), який майже 40 років висвітлює конкурс "Євробачення", заявив, що перемога російського співака Діми Білана є несправедливою і політично заангажованою, повідомляє британська The Times.

Коли в ході фінального голосування Україна віддала Росії максимальну кількість очок - 12, Террі Воган відзначив в прямому ефірі: "Україна просто хоче, як і раніше, одержувати електрику і газ".

Перемогу Білана Воган прокоментував таким чином: "Ну що ж, давайте не позбавлятимемо його цього, давайте привітаємо його".

Повернувшись до Великої Британії, Террі Воган заявив, що він і продюсер "Євробачення" на BBC Кевін Бішоп (Kevin Bishop) ще подумають про те, чи брати участь у конкурсі 2009 року, який пройде в Москві. "Я не хочу бути свідком чергового подібного фіаско", - додав він.

Британський учасник "Євробачення", екс-сміттяр Енді Ебрахем (Andy Abraham), одержав, на думку Вогана, занижені оцінки, хоча його виступ був не набагато гіршим, ніж у фіналістів.

Воган відзначив, що організатори повинні якось змінити систему голосування, оскільки при існуючій системі глядачі голосують не за пісню, а за країну. При цьому держави сформували блоки: балканські держави голосують одна за одну, так само чинять скандинавські країни.

Проте в якнайкращому становищі знаходиться Росія, яку з політичних міркувань або під тиском підтримують колишні республіки СРСР. "Росія знову стала трохи ведмежою", - відзначив Террі Воган, очевидно, натякаючи на образ великого російського ведмедя, який небезпечний для Європи.

При такому розкладі, як вважає Воган, Західній Європі можна сказати "прощай": західноєвропейські країни завжди будуть в програші. Наприклад, британського кандидата традиційно підтримала тільки Ірландія, проте цього виявилося недостатньо для перемоги.

Як повідомляє The Guardian, точку зору Террі Вогана розділяють багато представників британського шоу-бізнесу, а також політики. Депутат Палати общин Річард Янгер-Росс (Richard Younger-Ross) вніс резолюцію, що закликає депутатів офіційно визнати підсумки голосування на "Євробаченні" жартом.

"Очевидно, що голосування проходить по країнах, що підтримують своїх друзів або голосують проти своїх супротивників. Корпорація BBC, яка є одним з головних спонсорів конкурсу, повинна припинити фінансування, поки система голосування не буде змінена", - відзначив депутат, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Британії пояснили, чому Україна голосувала за Діму Білана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути