пʼятниця, 01 лютого 2008 10:45

У Бразилії вперше показали доісторичного сухопутного крокодила (ФОТО)
7

Бразильські палеонтологи в четвер вперше показали залишки скам"янілості рептилії, яка жила 80 мільйонів років тому. Дослідники вважають, що рептилія є перехідною ланкою між доісторичними і сучасними крокодилами.

"Скам"янілість хижака, яка досягає в довжину 1 метр 70 сантиметрів, була знайдена 2004 року біля маленького міста Монте Альто, за 344 км на північний захід від Сан Паулу", повідомив палеонтолог Феліпе Мескіта де Васконселос на прес-конференції у Федеральному Університеті в Ріо-де-Жанейро.


"Ця довга і надзвичайно рухлива тварина жила на безводній і пекучій місцевості, яка зараз є в Бразилії", - говорить Васконселос, - "Як відсутня перехідна ланка в доісторичних крокодилів, ця знахідка дає нам чудову можливість вивчати еволюційний перехід цих тварин. Скам"янілість поєднує в собі загальні морфологічні ознаки доісторичних крокодилів і тих, які існують сьогодні."

Майкл Дж. Райан, куратор з палеонтології Музею Природознавства у Клівленді, говорить, що відкриття може бути надзвичайно важливим.

"Ми маємо дуже мало інформації про сухопутних крокодилів, в Бразилії могла сформуватися відсутня ланка цілої еволюційної різноманітності", говорить Райан, повідомляє msnbc.

Переклад "Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії вперше показали доісторичного сухопутного крокодила (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути