Ексклюзиви
середа, 25 серпня 2010 11:14

У Бразилії пронісся унікальний вогняний торнадо (ВІДЕО)

У Бразилії пронісся унікальний вогняний торнадо (ВІДЕО)

Мешканці бразильського штату Сан-Паулу у вівторок стали очевидцями унікального природного явища. Там пронісся вогняний торнадо.

Вихор полум"я заввишки в декілька метрів пройшов через поле біля міста Арасатуба (за 530 км від Сан-Паулу), де вирувала пожежа.

Торнадо нагадував гігантський палаючий смолоскип. Дороги у цьому районі оповив густий дим, який зупинив рух на автотрасах. Щоб стримати вогонь пожежникам довелося використати гелікоптер.

У цьому регіоні Бразилії вже три місяці не було дощів, тому посуха і сильний вітер сприяють поширенню пожеж. Як зазначили місцеві ЗМІ, повітря в Сан Паулу стало таким же сухим, як у пустелі Сахара.

Щоб уникнути нових пожеж влади штату заборонили фермерам спалювати відходи після збирання врожаю на полях цукрової тростини.

Як повідомлялося, в червні в американському штаті Огайо щонайменше сім осіб стали жертвами торнадо і гроз. Торнадо залишили після себе 13-кілометрову смугу руїн. Декілька осіб потрапили в лікарні.

Нагадаємо, з кінця липня і до останніх днів від вогняних смерчів потерпала Росія. Через аномальну спеку пожежі охопили велику частину території країни. Жертвами стали більше півсотні людей, вогнем було знищено тисячі гектарів лісу та полів.

g1.globo.com

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії пронісся унікальний вогняний торнадо (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути