пʼятниця, 21 серпня 2009 18:54

У Борисполі затримали російську контрабандистку

У Борисполі затримали російську контрабандистку

Громадянку Російської Федерації, яка перевозила через кордон одну з найбільших цього року партію ювелірних виробів і інших цінних речей, затримали в аеропорту Бориспіль.

Операцію провели співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії зі Службою безпеки України, повідомляє Державна прикордонна служба.

Жінка прибула до України рейсом Стамбул - Київ, проте під час перевірки її документів прикордонники встановили, що паспорт на ім"я громадянки Латвії 1983 року народження є підробленим.

Правопорушницю затримали в адміністративному порядку і до встановлення особи розмістили в спецприміщенні відділу прикордонної служби Бориспіль-1. Наступного дня з Лондона їй передали закордонний паспорт громадянки України, виданий на ім"я Оксани П. 1973 року народження. При цьому поведінка затриманої здавалася дивною: вона уникала спілкування, імітувала загострення захворювань, "не пам"ятала" про себе майже нічого.

У зв"язку з цим було ухвалено рішення ініціювати поглиблений огляд речей даної громадянки під час проходження нею митного контролю.

Причину дивної поведінки жінки працівники Бориспільської митниці з"ясували дуже швидко: до митної декларації вона "забула" внести близько 14 найменувань дорогоцінних прикрас, годинників і ручок із золота, прикрашених цінним камінням, відомих світових брендів, які за попередньою оцінкою коштують близько 700 тис. грн.

Надалі було встановлено, що насправді так звана Оксана є громадянкою Російської Федерації, і з 2005 року перебуває в розшуку за шахрайство в особливо великих розмірах.

Наразі росіянку передали до Броварського райвідділу УМВС у Київській області. Порушено кримінальну справу за ст. 201 Кримінального кодексу України "контрабанда".

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Борисполі затримали російську контрабандистку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути