Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2009 15:48

У Бонні "оновлюють" Кіотський протокол

У Бонні "оновлюють" Кіотський протокол
У Бонні розпочався новий раунд консультацій на тему захисту навколишнього середовища. Близько 2 тисяч делегатів з 190 країн світу прибули в колишню столицю західної Німеччини, щоб прийняти участь в десятиденній робочій конференції ООН, яка повинна підготувати саміт з питань клімату в Копенгагені.

Метою конференції є підготовка грунту для укладення нового договору про зниження викиду парникових газів, який покликаний замінити Киотський протокол, дія якого закінчується в 2012 році.

Вперше за останні роки в обговоренні питання захисту клімату бере участь представник США. Новий американський президент заявив про провідну роль, яку Сполучені Штати Америки мають намір грати в справі глобального захисту клімату.

Відомо, що Барак Обама вже зробив перші кроки до зменшення викиду парникових газів в США і прагне до створення системи торгівлі ліцензіями, що надають право на емісію газів.

Завдяки цим заходам, до 2050 року викид двоокису вуглецю в США повинен скоротитися на 80%. Проте питання підписання міжнародної угоди Вашингтоном багато в чому залежить від рішення американського Конгресу, який свого часу відмовився ратифікувати Киотський протокол.

Президент США Барак Обама запросив 16 найбільших економічно розвинених країн світу взяти участь у саміті із захисту клімату, проведення якого планується на кінець квітня у Вашингтоні, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Бонні "оновлюють" Кіотський протокол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути