вівторок, 25 грудня 2007 12:53

У Берліні німці побили ізраїльтян з криками "Хайль, Гітлер!"

У самому центрі Берліна, ізраїльтяни - внуки євреїв, що пережили Холокост, піддалися нападу неонацистів. Як пише газета "Yedioth Ahronoth", напад відбувся о третій годині ночі.

Троє ізраїльтян, що працюють у Германії у фірмі по організації свят, поверталися додому з нічного клубу. Між собою молоді люди говорили на івриті. Назустріч їм йшла група німців. Дівчина, почувши іноземну мову, відокремилася від компанії і почала кричати: "Брудні араби, ви знаходитеся в Германії, говоріть  по-німецьки!" Але, коли ізраїльтяни відповіли, що вони - євреї, дівчина повелася ще агресивніше. Вона кинула на землю сумку, підняла руку в нацистському вітанні і закричала: "Хайль, Гітлер!", а після - з кулаками накинулася на ізраїльтян, повідомляє NEWSru.co.il. До бійки приєдналися її супутники. Ізраїльтян били під вигуки: "Хайль, Гітлер!" і "Брудні євреї, забирайтеся геть з Німеччини!"

Ізраїльтяни, розуміючи, що бійка з місцевими жителями може привести до проблем з поліцією, прагнули не відповідати на удари, пише газета "Едіот Ахронот". Одному з ізраїльтян вдалося втекти і зупинити таксі. На його прохання водій викликав поліцію. За кілька хвилин на місце події прибули правоохоронці. Потерпілі були відправлені до лікарні, громадяни Німеччини - затримані.

Поліція Берліна повідомляє, що у бійці були замішані обидві сторони. За версією німців, ізраїльтяни, побачивши дівчину, стали викрикувати непристойності, внаслідок чого її супутники були змушені заступитися за честь подруги.

При цьому поліція Берліна повідомляє, що розслідування за підозрою в розпалюванні національної ворожнечі і антисемітизму продовжується. Ізраїльтяни, жителі Реховота і Єрусалиму, говорять, що шоковані тим, що сталося, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Берліні німці побили ізраїльтян з криками "Хайль, Гітлер!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути